Kinderen onder de 8 jaar  kunnen in Sevilla gratis naar de stierenvechten. Het bedrijf dat de arena in Sevilla exploiteert, vindt het de beste manier om kinderen kennis te laten maken met de traditie. De discussie over stierenvechten in Spanje laait weer op. Stierengevechten in de plaza de Toros in Sevilla zijn nog altijd populair.

Het bedrijf in Sevilla zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat de discussie weer welig tiert. Critici zeggen dat het tot psychologische schade bij jonge kinderen kan leiden, aangezien de stier meestal wordt gedood aan het einde van het ‘gevecht’. Het past niet meer bij deze tijd. Het hoofd van een Spaanse dierenrechtenorganisatie noemt het verkeerd. Hij zegt dat deze beslissing komt door dalende bezoekersaantallen. Voorstanders vinden dit niet per se een goede beslissing maar vinden wel dat het een traditie is dat niet moet worden gestopt.

De discussie was er sowieso al doordat de nationale stierenvechtersprijs niet meer wordt uitgerekt door het Spaanse ministerie van cultuur. Dit voor het welzijn van de dieren, waar een steeds groter deel van de Spanjaarden zich zorgen over maakt. Dat kon ook weer leiden tot kritiek van de conservatieve Spanjaarden, die zoals altijd, zeggen dat tradities niet moeten stoppen.