Meer attracties en activiteiten in Sevilla

Er zijn nog veel meer dingen te doen in Sevilla. Vooral als je een paar dagen in de zuid-Spaanse stad te besteden hebt dan kun je nog meer dan enkel de highlights doen. Denk aan het bijwonen van een flamencoshow, iets echt Sevilliaans! Ook het bezoeken van de kathedraal met de Giralda-toren staan op het lijstje van dingen te doen in Sevilla als je een paar dagen hebt!

De meeste mensen die Sevilla bezoeken, doen dit voor het Koninklijk Paleis van Sevilla, ook wel het Alcázar Real de Sevilla genoemd. Dit paleis is het oudste koninklijke paleis van Europa dat nog steeds in gebruik is. De bouwstijl, Mudéjar-architectuur, is sterk beïnvloed door de Moorse cultuur, voordat de christenen Sevilla heroverden. Het is niet voor niets dat het Real Alcazar al sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het is een bezoek dan ook meer dan waard. Via GetYourGuide boek je makkelijk en veilig tours die je in twee uur alle pracht en praal van dit schitterende paleis laten zien.

Maar er zijn ook heel veel andere mooie monumenten, kerken, gebouwen en activiteiten in Sevilla te zien en doen! Denk bijvoorbeeld aan het kathedraal van Sevilla. Dit minder bekende gebouw is de grootste Gotische kerk van Europa! Als je wat langer in Sevilla hebt dan is het het ook zeker waard om de Giralda-toren erbij te bezoeken. Verder kun je naar de stierenvechtersarena gaan want of je nou voor of tegen bent (dit debat loopt ook in Spanje hoog op!), het is onderdeel van de Spaanse cultuur. Ook kun je flamencoshows bezoeken in Sevilla, een ander waar symbool van de stad.Een paar dagen in Sevilla

Als je een paar dagen in Sevilla hebt dan adviseren we om in ieder geval het Alcazar te bezoeken, de kathedraal met de Giralda toren, de plaza de Toros en een flamencoshow. Je kunt alles in 2 dagen doen. Verder zijn er gratis dingen te doen in Sevilla zoals een bezoek aan La plaza de España, een halvemaanvormig plein in de stad. Het is gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 en is werkelijk waar schitterend en dus gratis!

Een bezoek aan de wijk Santa Cruz is natuurlijk ook gratis; je vindt hier ook zeker ‘verborgen juwelen’ zoals een klein paleisje met de naam Casa Fabiola, hier betaal je een paar euro voor maar is schitterend! Het is een 16e eeuws paleis.