REAL ALCAZAR

Het Real Alcazar van Sevilla uit het jaar 1364 is nog steeds in gebruik als koninklijk paleis. De oudste delen zijn gebouwd door Moorse ingenieurs en dat is goed te zien. Het UNESCO werelderfgoedlijst-gebouw bevat Moorse, Gotische en Renaissance bouwstijlen.

Het Koninklijk Paleis van Sevilla, ook wel het Alcázar Real de Sevilla genoemd, is het koninklijke paleis in de stad Sevilla. Dit paleis is het oudste koninklijke paleis van Europa dat nog steeds in gebruik is. De bouwstijl, Mudéjar-architectuur, is sterk beïnvloed door de Moorse cultuur, voordat de christenen Sevilla heroverden. Het is niet voor niets dat het Real Alcazar al sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het is een bezoek dan ook meer dan waard. Via GetYourGuide boek je makkelijk en veilig tours die je in twee uur alle pracht en praal van dit schitterende paleis laten zien.Geschiedenis van Real Alcazar in Sevilla

Op de plek van het Real Alcazar bevond zich oorspronkelijk een Romeins en later een Visigotisch fort. In 913 gaf Abd-ar-Rahman III de opdracht voor de bouw van een kasteel op deze plek. In de 11e eeuw werd het kasteel uitgebreid tot een paleis genaamd Al-Moewarak. Na de overwinning op de Moren in de 14e eeuw liet Alfons X van Castilië het paleis zelfs nog verder uitbreiden. Koning Peter I van Castilië gaf de opdracht tot de bouw van een nieuw paleis, die begon in 1364. Er werden veel Moorse bouwmeesters gebruikt voor de bouw, die de Moorse stijl overbrachten in het paleis. Dit is goed te zien in de rijke versieringen. Latere koningen bleven het paleis verder uitbreiden. Zo zijn er gotische en renaissance-stijlen te vinden, die in de 16e eeuw zijn toegevoegd door keizer Karel V.

Meerdere delen

Het paleis bestaat uit meerdere delen. Het bekendste deel is de Patio de las Doncellas (zie bovenaan). Deze patio heeft een Moorse stijl en beschikt over een langwerpige vijver die is omgeven door verzonken tuinen. Ook is er een galerij die toegang biedt tot de ontvangstzalen. Er is een bovenverdieping in een Italiaanse renaissancestijl die werd toegevoegd in de tijden van Karel V. De patio is ook te zien in de film Kingdom of Heaven, waar het diende als het hof van de koning van Jeruzalem.

Een ander deel van het paleis is het Casa de Contratación, ook wel het contracthuis. Dit werd in 1503 gebouwd in opdracht van Ferdinand II van Aragón. Het Casa de Contratación was ingericht voor de administratie van de Spaanse handel met de Nieuwe Wereld. Ook was de zeevaartschool hier onderdeel van. In de kapel van het Casa de Contratación ontving het koningspaar Ferdinand en Isabella de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus na zijn tweede reis naar Amerika.Tickets en tours naar Real Alcazar

Wanneer je door het paleiscomplex loopt zul je je verwonderen over de verschillende bouwstijlen en de prachtig uitgestrekte tuinen. Een bezoek aan het paleis duurt ongeveer twee uur. Er is een beperkte capaciteit om het paleis te bezoeken. Er zijn 750 bezoekers per dag welkom en zodra dit aantal is bereikt worden de deuren gesloten. Kom dus op tijd om over een plek te beschikken aangezien de wachtrijen lang zijn. En zeker gedurende de hete zomers, als het ruim boven de 40 graden Celsius kan komen en de rijen niet overal over schaduw beschikken. Om dit te voorkomen kun je ook vooraf tickets boeken via GetYourGuide. Hier heb je de mogelijkheid om alleen de tickets te boeken maar ook om een bezoek met een gids te boeken. Een gids neemt je dieper mee in de rijke geschiedenis van het paleis. In ongeveer twee uur zul je in het Engels of Spaans ondergedompeld worden in de magie van het Real Alcazar.